Geboortebegeleiding merries

geboortebegeleiding

Tijdens het voorjaar worden er veel veulentjes geboren. Wil je slapeloze nachten vermijden en zeker zijn dat er steeds iemand aanwezig is om te helpen als u merrie moet bevallen dan kan u bij ons terecht. Wij hebben plaats voor 5 merries en veulen.

De opvolging

Wij maken gebruik van een systeem met magneet. Dit wordt ingenaaid door de dierenarts. Eenmaal de geboorte gestart is krijgen wij alarm op onze telefoon. We helpen de merrie bij de geboorte. Helpen het veulen voor de eerste stapjes en melken de merrie zodat het veulen zeker voldoende biest krijgt de eerste momenten. De veulenprikjes  en de eerste controle van het veulen wordt de eerste dag gedaan. Indien u dat wenst of er is twijfel nemen we bloed af bij het veulen om te kijken hoeveel antistoffen opgenomen zijn. Indien dit te weinig blijkt kan er vlug ingegrepen worden met eventueel plasma.


Terug naar huis

Als alles vlot verlopen is dan mogen merrie en veulen terug naar huis. Wenst u opvolging van de merrie na bevalling om terug te insimineren dan kan merrie en veulen gerust blijven en volgen we de merrie op met de dierenarts.

Drachtige merries kunnen hier ook blijven op jaarbasis.